Transparantie

Ik vind het als journalist buitengewoon belangrijk om transparant te zijn in mijn handelen. Bij het maken van journalistieke verhalen verwacht ik ook dat anderen transparant richting mij zijn en ik spreek regelmatig publieke figuren aan op hun gebrek aan openheid. Als ik dan zelf niet voldoende open ben naar mijn publiek toe, is dat dus pure hypocrisie. Op deze pagina doe ik een poging om me van mijn beste kant te laten zien.

Waar ik het geld aan uitgeef

Het geld dat abonnees en donateurs mij toevertrouwen, verdwijnt heus niet allemaal in mijn eigen zak. Met het geld zorg ik er voornamelijk voor dat ik journalistieke verhalen kan blijven maken. Een aanzienlijk deel gaat inderdaad wel naar mijzelf en mijn eigen levensonderhoud, maar ik betaal er ook een eindredacteur van, een beeldredacteur of een fotograaf. Daarnaast maak ik verschillende kosten voor de journalistieke producties zelf, zoals reiskosten en telefoonkosten, en het in de lucht houden van deze website is ook niet bepaald gratis. In het overzicht hieronder heb ik uitgesplitst waar elke honderd euro die ik met deze website verdien aan wordt besteed.
Chart by Visualizer

Wat ik gestemd heb

Journalisten krijgen vaak het verwijt dat ze niet open genoeg zijn over hun eigen politieke voorkeuren. Die tendens probeer ik tegen te gaan door mijn eigen stemgedrag te openbaren. Hiermee toon ik aan dat ik mijn journalistieke werk niet laat beïnvloeden door mijn persoonlijke keuze tijdens verkiezingen en zorg ik ervoor dat niemand mij kan beschuldigen dat ik niet open ben over mijn eigen politieke voorkeur. Ik vind het het een prettig idee dat mijn stemgedrag door het publiek te controleren is.

Vrienden

Momenteel word ik al financieel gesteund door 19 abonnees. Je kunt nu geen abonnee meer worden.

Inkomsten

Dit bedrag komt er momenteel op maandelijkse basis van mijn abonnees binnen.

Over deze website

Ik heb deze website in oktober 2020 opgezet om zo onafhankelijk mogelijk journalistieke verhalen te kunnen maken en interviews te kunnen publiceren.

 

Daarvoor heb ik de financiële steun nodig van mijn abonnees, donateurs en fondsen. Word ook abonnee om deze website in de lucht te houden en me financieel te steunen.

Mijn huidige locatie

Een journalist werkt vaak in veel verschillende gebieden. Momenteel werk ik voornamelijk op de onderstaande locatie.

Mijn afspeellijst

Zonder afspeellijst vol opzwepende en intrigerende nummers is menig journalist reddeloos. Dit is een afspeellijst met een selectie van mijn favoriete muziek.