Over mij

Ik ben Rens van de Plas. Ik ben 23 jaar oud en woonachtig in Tilburg. Ik ben bijna afgestudeerd journalist aan de Fontys Hogeschool Journalistiek en inmiddels twee jaar actief in de journalistiek. Ik werkte onder meer voor Vrij Nederland, Brabants Dagblad, Mestmag.nl en Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg.

 

Over deze website

Sinds oktober 2020 heb ik deze journalistieke website waarop ik door middel van een abonnementsmodel zo onafhankelijk mogelijk journalistiek probeer te bedrijven. Het is mijn grote droom om deze website dusdanig uit te bouwen dat ik er voltijd journalistieke verhalen voor kan maken. Ik geloof dat het mogelijk is om journalistiek direct door het publiek te laten bekostigen en ik vind het belangrijk om de lijntjes tussen de journalistiek en het publiek zo kort mogelijk te houden.

 

Ik heb gemerkt dat het werken voor redacties enorm onzeker is en heb ervoor gekozen om zelf te proberen een publiek op te bouwen. Redacties betalen niet altijd even goed en bij reorganisaties zijn het de freelance journalisten die als eerste op straat komen te staan, terwijl de managers en uitgevers vaak gespaard worden. Dat is de omgekeerde wereld: zonder journalisten zijn er tenslotte geen journalistieke verhalen.

 

Ik heb interesse in veel verschillende soorten verhalen. Ik zoek graag zaken uit die niet helemaal in de haak zijn en probeer de machtsverhoudingen tussen bestuur en bewoners op verschillende manieren te duiden. Dat doe ik altijd op een genuanceerde maar kritische manier, gebaseerd op doelmatig onderzoek en feitelijkheden, zonder te vervallen in verdachtmakingen of treiterij.

 

Het publiek kan helpen om mijn verhalen als crowdfunded journalist te realiseren. Door een abonnement af te sluiten kan ik journalistieke verhalen blijven maken. Zodra ik minstens 845 abonnees heb kan ik voltijd van deze website rondkomen en al mijn tijd aan het maken van onafhankelijke journalistieke verhalen maken.

Vrienden

Momenteel word ik al financieel gesteund door 19 abonnees. Je kunt nu geen abonnee meer worden.

Inkomsten

Dit bedrag komt er momenteel op maandelijkse basis van mijn abonnees binnen.

Over deze website

Ik heb deze website in oktober 2020 opgezet om zo onafhankelijk mogelijk journalistieke verhalen te kunnen maken en interviews te kunnen publiceren.

 

Daarvoor heb ik de financiële steun nodig van mijn abonnees, donateurs en fondsen. Word ook abonnee om deze website in de lucht te houden en me financieel te steunen.

Mijn huidige locatie

Een journalist werkt vaak in veel verschillende gebieden. Momenteel werk ik voornamelijk op de onderstaande locatie.

Mijn afspeellijst

Zonder afspeellijst vol opzwepende en intrigerende nummers is menig journalist reddeloos. Dit is een afspeellijst met een selectie van mijn favoriete muziek.