Mailadres Baudet gekoppeld aan Twitteraccount FVD-jongeren

Forum voor Democratie-fractievoorzitter Thierry Baudet heeft het Twitteraccount van de jongerenorganisatie van zijn partij in beheer. Aan het Twitteraccount van de Jongerenorganisatie Forum voor Democratie is een mailadres van Baudet gekoppeld, zo blijkt uit onderzoek van deze journalist. Er zijn al geruime tijd vermoedens dat FVD zich met de jongerenorganisatie bemoeit.

Baudet heeft het Twitteraccount van de jongerenorganisatie in juni 2018 aangemaakt met het werkmailadres van zijn partij. Dat is hoogst uitzonderlijk omdat politieke jongerenorganisaties vaak enkel formele banden met hun moederpartij onderhouden. Politieke jongerenorganisaties moeten volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onafhankelijk van hun moederpartij georganiseerd zijn.

De Jongerenorganisatie Forum voor Democratie is een zelfstandige jongerenorganisatie met een eigen bestuur, eigen statuten en eigen ledenvergaderingen. Forum voor Democratie en de Jongerenorganisatie Forum voor Democratie stelden in een verklaring in april vorig jaar nog, na dat "FVD en JFVD aparte verenigingen zijn met eigen verantwoordelijkheden." Door de directe betrokkenheid van Baudet bij het Twitteraccount van de jongerenorganisatie lijken die verenigingen nu te versmelten.

Journalistieke verhalen als deze kosten veel geld om te maken. Ik als onafhankelijk journalist kan alleen journalistiek blijven bedrijven door mijn abonnees. Om het hele verhaal te lezen, moet je abonnee zijn.  Je kunt hieronder inloggen of hierboven een abonnement afsluiten. Er is al een abonnement voor drie euro per maand.

Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nog meer bijzondere verhalen